SMED - rýchle zoraďovanie - Bugáň, Miloš
Dlhodobá prosperita a zisk je cieľom každej firmy v súčasných konkurenčných podmienkach. Podnikové procesy sú efektívne len vtedy, keď sa dosahuje vysoká produktivita práce a výroba pružne reaguje na požiadavky zákazníka. Snaha o zoraďovanie výroby v čo najkratších časových intervaloch. Metóda skracovania zoraďovacích časov SMED. Štyri základné fázy nastavovacích a prestavovacích časov. Popis krokov podľa ktorých by malo byť skracovanie zoraďovacích časov metódou SLCP vykonávané.