Najvýhodnejším variantom je vybudovanie hlbinného úložiska jadrového odpadu - Šporer, Peter
Koncepcia likvidácie jadrového odpadu schválená vládou SR na začiatku r. 2001. Uprednostnenie hĺbkového uloženia vyhoretého jadrového paliva v špeciálnom hlbinnom sklade na území Slovenska. Množstvo jadrového odpadu. Definitívne rozhodnutie o definitívnom riešení uloženia vyhoretého jadrového paliva bude možné počas nasledujúcich 10 rokov. Bohunický medzisklad načas pomôže Mochovciam. Možnosť definitívneho uloženia v Rusku.