Základné princípy platobných systémov Európskej únie - Tóthová, Emília
Prioritou platobných systémov krajín usilujúcich sa o vstup do Európskej únie je vybudovanie platobného systému pracujúceho v režime RTSG (Real Time Gross Settlement). V roku 1993 vydala Pracovná skupina pre platobné systémy krajín Európskeho spoločenstva Správu o minimálnych spoločných črtách pre domáce platobné systémy (popis 10 základných princípov).