Inštitút bankového ombudsmana - Marenčík, Miroslav
Krajiny Európy s cieľom zvyšovať dôveryhodnosť a zlepšiť obraz o bankovom sektore, pristúpili k vytvoreniu úradu bankového ombudsmana. Má nestranne riešiť spory medzi bankami a ich klientami.