Vodárne a kanalizácie sú investíciou budúcnosti - Janoška, Juraj
Svet trpí nedostatkom vody. Samosprávy, ktoré ovládajú väčšinu vodárenských podnikov, nebudú mať dostatok financií na rekonštrukciu, modernizáciu a rozširovanie rozvodných sústav. Zvýšenie ročných investícií do vodárenstva. Podiel privátneho sektora na zásobovaní vodou v niektorých krajinách Európy. Trh s vodou nie je v EÚ liberalizovaný, podobne ako prakticky nikde vo svete. Rozdelenie vodárenského trhu.