Vybrané problémy v oblasti kurzových režimov - Sipko, Juraj
Klasifikácia kurzových režimov v rámci Medzinárodného menového fondu: fixné devízové kurzy, devízové kurzy s obmedzenou mierou pružnosti, plávajúce devízové kurzy. Kurzové režimy podľa novej klasifikácie MMF (platné od 1.1.1999). Plávajúce devízové kurzy a ich efekt. Prechod mnohých rozvojových štátov od fixných devízových kurzov k pružnejším formám kurzových režimov. Výber stupňa pružnosti devízového kurzu podľa vybraných ekonomických kritérií.