Slovenskí vývozcovia v decembri sviatkovali - Baťo, Rado
Vývoj obchodnej bilancie v r. 2000. Zhoršenie v štvrtom kvartáli, kedy dovoz presiahol vývoz. Porovnanie s r. 1999. V r. 2001 by sa mal schodok zahraničného obchodu pohybovať okolo 5 perc. HDP. Vývoj dovozu v r. 2000. Najdynamickejšie rástol vlani vývoz strojárskych firiem. Rast vývozu ropy a ropných produktov ovplyvnilo zvýšenie cien ropy dovážanej z Ruska. Oživenie investičného dovozu v poslednom minuloročnom štvrťroku.