Nové bazilejské pravidlá zohľadňujú individualitu bánk - Záborský, Ján
Bazilejský výbor pre bankový dohľad pri Banke pre medzinárodné zúčtovanie (Bazilej, Švajčiarsko) spracováva nové pravidlá hodnotenia bankových rizík. Doposiaľ platné štandardy zastarali. Základné kritériá platných bazilejských pravidiel. Konečná verzia nových pravidiel by mala byť spracovaná do konca r. 2001. Minimum kapitálovej primeranosti ostáva, mení sa hodnotenie rizika. Záporné stránky revidovaných kritérií.