Subjekty daňového odpisovania - Černá, Anna
Vymedzenie subjektov daňového odpisovania. Úvod do problematiky vykonávania daňových odpisov. Daňové odpisovanie zakotvené v zákone o daniach z príjmov je založené na vlastníckom princípe. Vlastník hmotného a nehmotného majetku. Osoba vykonávajúca správu majetku. Odpisovanie majetku nájomcom. Odpisovanie majetku jeho spoluvlastníkmi. Odpisovanie majetku manželmi. Združenie bez právnej subjektivity. Právny nástupca daňovníka.