Účtovný a daňový režim pohľadávok - Pastierik, Vladimír
Účtovné a daňové súvislosti pohľadávok. Právna úprava vzťahov medzi dlžníkom a veriteľom je zakotvená v tzv. záväzkovom práve Občianskeho zákonníka a Obchodného zákonníka - obchodné záväzkové vzťahy. Pohľadávky z účtovného hľadiska. Odpis pohľadávky. Opravná položka ku konkurzným pohľadávkam. Predaj pohľadávky.