Politika vonkajších vzťahov Európskej únie - Gustafíková, Yvona
Vymedzenie cieľov vonkajších vzťahov Európskej únie. Štruktúra vonkajších vzťahov EÚ. Vzťahy so zámorskými krajinami a územiami. Vzťahy v rámci európskeho hospodárskeho priestoru. Vzťahy s krajinami strednej a východnej Európy. Vzťahy s krajinami oblasti Stredozemného mora. Vzťahy s krajinami bývalého Sovietskeho zväzu.