Rast konkurenčnej výkonnosti a jeho úloha v transformácii stratégie rozvoja slovenskej ekonomiky - Baláž, Peter
Chápanie pojmu konkurencieschopnosť v zmysle potreby úspešne sa presadiť na medzinárodných trhoch. Pojem konkurencieschopnosť v súvislosti s rozvojom súťaženia medzi štátmi. Otázky konkurencieschopnosti a jej rastu pri hospodárskom raste, ktorý ponímame ako expanziu potenciálneho hrubého domáceho produktu krajiny.