Devízový zákon a povinnosti podnikateľov - Najšlová, Oľga
K 1.1.2001 nadobúda účinnosť novela devízového zákona č. 442/2000 Z.z., ktorou sa uvoľňujú ďalšie finančné transakcie so zahraničím so splatnosťou najmenej jeden rok. Ide o: prijímanie finančných úverov zo zahraničia, poskytovanie finančných úverov do zahraničia, emisiu tuzemských dlhopisov v zahraničí, poskytovanie garancií za cudzozemcov.