Revoluční změny na americkém finančním trhu - Jílek, Josef
Tempo vývoja svetového finančného systému udáva najvýkonnejšia ekonomika sveta - USA. Nové finančné produkty a služby stierajú hranice medzi bankami, investičnými podnikmi a poisťovňami. Prijatie Gramm-Leach-Billeyovho zákona (nov. 1999). Vznik nových finančných holdingových spoločností.