Přístupy k řešení chudoby v České republice - Žižková, Jana
Chudoba ako stav hmotnej núdze je spojený so životnými podmienkami určitých sociálnych skupín obyvateľstva. Stanovenie chudoby pomocou životného minima. Zavinená a nezavinená chudoba. Vzdelanie ako nástroj prevencie chudoby.