Etymologický a historický původ subsidiarity a její cesta do Evropské unie - Druláková, Radka
Etymologický pôvod slova subsidiarita a jeho stručná charakteristika. Historický vývoj subsidiarity pred začiatkom integračného procesu v Európe. Tradícia starovekého Grécka a Ríma. Vývoj v rámci cirkevného práva. Filozofovia spoločnosti. Chápanie federalizmu. Subsidiarita v rámci integračného procesu až po prijatie Maastrichtskej zmluvy. Zmluva o vytvorení Európskej únie. Jednotný európsky akt.