UNRRA a Evropa - Krátký, Karel
História medzinárodnej organizácie UNRRA, ktorá vznikla z iniciatívy spojencov, bojujúcich proti štátom fašistickej Osy, v priebehu druhej svetovej vojny, ešte pred vznikom samotnej OSN. Štruktúra, zloženie a ciele organizácie UNRRA.