Svetová banka podmieňuje pomoc napredovaním reforiem - Záborský, Ján
Rada výkonných riaditeľov Svetovej banky (SB) schválila Stratégiu pomoci Slovenskej republike - tzv. Country Assistance Strategy (CAS). Pomoc obsahuje aj Reštrukturalizačný úver pre podnikový a finančný sektor - EFSAL (Enterprise and Financial Sector Adjustment Loan). Čerpanie úveru EFSAL. Tri verzie CAS. EFSAL nie je prvou formou pomoci, ktorú poskytla Svetová banka Slovensku. Slovensko čerpá ďalšie pomocné programy aj od EÚ.