Správy finančnej kontroly budú preverovať aj prostriedky Európskej únie - Šporer, Peter
Od 1. marca 2001 nadobúda účinnosť zákon č. 440/2000 Z.z. o správach finančnej kontroly. Správam finančnej kontroly pribúda povinnosť preverovať aj prostriedky poskytnuté z fondov Európskej únie. Náplň správ finančnej kontroly. Fondy Európskej únie. EÚ chce mať istotu, že všetky prostriedky pridelené kandidátskym štátom budú použité iba na určené projekty. Kontrola a kompetencie obcí.