Modernizácia európskeho sociálneho modelu investovaním do ľudí - Stanek, Vojtech
Sociálna politika Európskej únie. Miera nezamestnanosti v členských krajinách EÚ. Vzdelanostná štruktúra a funkčná gramotnosť v EÚ. Produktivita práce v krajinách OECD. Stratégia zamestnanosti, ktorú prijala Európska rada, je postavená na štyroch pilieroch: 1. zamestnateľnosť, 2. rozvoj podnikania, 3. flexibilita podnikov a ich zamestnancov, 4. odstránenie diskriminácie a rovnosť v príležitosti. Nezamestnanosť a vzdelanostná úroveň v SR. Hlavné faktory, ktoré charakterizujú súčasný stav školstva SR.