Reforma systému dôchodkového zabezpečenia - Poľsko - Rievajová, Eva
Aplikácia troch systémov dôchodkového zabezpečenia v EÚ. Okrem prvých troch systémov existujú v krajinách EÚ aj rôzne programy garantovaného dôchodku a sociálnej výpomoci. Nový penzijný systém v Poľsku, ktorý nadobudol platnosť 1.1.1999 je podobný dôchodkovému systému, ktorý je zavedený vo Švédsku a Litve. Stručná charakteristika nového trojpilierového dôchodkového systému.