Inovácia rozhoduje o umiestnení a uchytení výrobku - Morár, Štefan
Moc globálneho svetového trhu je mocou hospodárskou s jej už dnes podriadenou mocou politickou. Nevyhnutnost tvorby hospodárskych opatrení na zabezpečenie pozície na svetovom trhu. Slabá príprava slovenských podnikov pre svetový trh. Poloprodukty ako subdodávky. Inovácia v schopnostiach ľudí.