Celoživotné vzdelávanie - Lesáková, Milica
Celoživotné vzdelávanie ako permanentný proces formovania človeka zameraný na rozvoj, vedomosti, schopnosti, spôsobilosti a na získavanie skúseností. Cieľom je vytváranie podmienok na rozvíjanie talentu a jeho formy. Stratégia celoživotného vzdelávania. Charakteristika foriem vzdelávania: dištančné vzdelávanie, korešpondenčné vzdelávanie, kooperatívne vzdelávanie, kontinuálne profesijné vzdelávanie, sociálno-kultúrne vzdelávanie.