Právna úprava vo vybraných štátoch EÚ týkajúca sa zákazu diskriminácie z dôvodu pohlavia, ochrany materstva v pracovnoprávnych vzťahoch a rodičovskej dovolenky - Kyjacová, Ľubomíra
Právne úpravy odstraňujúce diskrimináciu žien vo vybraných krajinách EÚ. Legislatívne úpravy v SRN a v Belgicku.