Zdaňovanie dividend - Pohlod, Ján
Postup pri zdaňovaní dividend: a/ plynúcich zo zahraničia daňovníkovi so sídlom na území SR, z dôvodu vlastníctva akcií na zahraničnej spoločnosti, b/ plynúcich zo zahraničia vyplácaných právnickou osobou so sídlom na území SR spoločníkovi, resp. akcionárovi so sídlom mimo územia SR. Daňová povinnosť právnických osôb. Odpočet dane. Príjmy zo zahraničia. Daňové zrážky. Nerezidenti.