Vedenie jednoduchého účtovníctva - Kontšeková, Zuzana
Charakteristika určitých základných povinností, ktoré má každá účtovná jednotka v súvislosti s vedením účtovníctva: Dokladanie účtovných prípadov účtovnými dokladmi. Vykonávanie účtovných zápisov v účtovných knihách. Inventarizovanie majetku a záväzkov. Zostavovanie účtovnej závierky. Peňažný denník. Kniha pohľadávok a záväzkov. Knih sociálneho fondu. Pomocné knihy. Postup pri uzatváraní účtovných kníh. Zostavenie záverečných účtovných výkazov.