Kolektív: Vzdelávanie a politika trhu práce - Antal, Milan
Dňa 22. 2. 2000 sa na pôde Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v Bratislave uskutočnila medzinárodná vedecká konferencia na tému Vzdelávanie a politika trhu práce, ktorú organizoval Výskumný ústav národohospodársky Ekonomickej univerzity a MPSVR SR. Z vystúpení na konferencii bol zostavený zborník, ktorého príspevky sú úzko špecializované práve na problematiku nerovnováhy na trhu práce charakterizované nezamestnanosťou a na úlohy vzdelávania dospelých.