Úrad pre finančný trh a jeho legislatívne zabezpečenie - Chovancová, Božena
Od 1. novembra 2000 začal svoju činnosť Úrad pre finančný trh. Pôsobnosť a zriadenie úradu, jeho orgány, štátny dozor upravuje zákon č. 329/2000 Z.z. z 20 septembra 2000. Úrad pre finančný trh sa zriaďuje ako rozpočtová organizácia, ktorej úlohou je dozor nad kapitálovým trhom a poisťovníctvom.