Trendy rozvoja medzinárodných clearingových platobných a zúčtovacích systémov - Šafár, Pavol
Rozvoj platobných a zúčtovacích systémov podmienený aj cieľmi centrálnych bánk. Transformácia národných platobných systémov v krajinách EÚ na RTGS systémy. Integrovaný platobný a zúčtovací systém integrujúci hybridné systémy s RTGS systémami - RTGS plus. Hlavné ciele pre integrovaný systém. Realizácia RTGS plus prostredníctvom SWIFT. Typy platieb v RTGS plus. Platobné systémy a internet. RTGS v podmienkach SR.