Šance pro průmysl - Kužel, Stanislav
Inovačná aktivita českých firiem je v porovnaní s vyspelými krajinami pätinová. Vládou bolo vyčlenené pre rok 2001 na aplikovaný priemyselný výskum a vývoj o 220 miliónov menej než minulý rok. Vývoj štátnych výdajov na vedu a výskum od roku 1993. Financovanie vedy a výskumu v porovnateľných štátoch Európy.