Klimatické zmeny sú daňou aj za pohodlie hypermarketov - Začková, Katarína
Výstavba hypermarketov a priemyselných parkov a ich dopad na životné prostredie. Predstavitelia ochranárskych organizácií považujú urbanizáciu priestoru za jeden z najväčších prispievateľov likvidácie vody z malého hydrologického cyklu, a teda za jednu z príčin vysušovania zemského povrchu. Zrýchľovanie klimatických zmien. Lokálny vplyv na globálne zmeny. Výstavba hypermarketov a priemyselných parkov a ich vplyv na odvod vody z areálu.