Srdce Eurasie - Krejčí, Oskar
Čína a Rusko v 80. rokoch odštartovali reformy, ktoré mali vyviesť najväčšie socialistické krajiny z byrokratického riadenia ekonomiky a politiky. Prehľad vybraných makroekonomických ukazovateľov Číny a Ruska. Najdôležitejšie exportné trhy Číny. Koncepcia rozvoja Čínskej ekonomiky. Diskusie o možnej orientácii ruskej zahraničnej politiky. Snaha o oživenie Eurázie.