Na slovenský trh vstupujú súčasne dve ratingové agentúry - Apolen, Peter
Na Slovensko, ktorému chýbali ratingové agentúry, vstupujú v krátkom čase dve - Slovenská ratingová agentúra (SRA), a.s. Bratislava a vstup ohlásila aj CRA Rating Agency, a.s. Praha. Slovenský kapitálový a finančný trh nebol a ešte ani teraz nie je celkom pripravený na lokálny rating. Charakteristika ratingu. Porovnanie SRA a CRA. Prioritou CRA sú mestá.