Trojí přístup k veřejným statkům - Hampl, Mojmír
V teórii verejných statkov je možné pomerne bezpečne oddeliť prevládajúci učebnicový prístup od prístupov ostatných. Komparácia prístupu Samuelsona a Musgraveových s myšlienkovými konceptami ďalších významných ekonómov ako sú: Ronald Coase, James Buchanan, William Niskanen.