Zdravotné postihnutie v právnom kontexte súčasnej doby - Repková, Kvetoslava
Historický pohľad na problematiku diskriminácie v súvislosti so zdravotným postihnutím. Analýza súčasnej situácie na Slovensku, keď dochádza pri uplatňovaní práva občana so zdravotným postihnutím na rovnaké zaobchádzanie k evidentnej snahe o prechod z roviny charitatívno-humanitárnej do roviny právnej.