Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2000 - Maňas, Miroslav
Švédska kráľovská akadémia vied dňa 11.9. 2000 rozhodla, že cena Švédskej banky za ekonomickú vedu udeľovaná na pamiatku Alfréda Nobela bude rozdelená medzi Jamesa J. Heckmana a Deniela L. McFaddena. Stručný prehľad vedeckej činnosti odmenených.