Využitie modelu IS-LM (IS-LM-PB) v podmienkach ekonomiky SR - Viktorínová, Božena
Prostredníctvom modelu IS-LM v podmienkach ekonomiky SR je možné zisťiť a kvantifikovať vplyv fiškálnej a menovej politiky na HDP a úrokové sadzby. Model IS-LM umožňuje analyzovať stav, v ktorom sa dosahuje vývoj HDP a úrokovej sadzby takým spôsobom, aby bol trh tovarov, služieb a trh peňazí v rovnováhe. Model je vytvorený pomocou piatich rovníc.