Česká národná banka - Hotový, Andrej
Vznik Českej národnej banky (ČNB). Úlohy, ciele a organizácia ČNB. Vzťah k vláde a ďalším orgánom. Emisia bankoviek a mincí. Nástroje menovej regulácie. Obchody ČNB. Právomoc ČNB v devízovom hospodárstve. Dohľad nad činnosťou iných bánk. Hospodárenie ČNB. Všeobecné ustanovenia.