Menová reforma 1945 uvoľňovanie viazaných vkladov - Chudják, František
Cieľom reformy v roku 1945 bolo očistenie československého územia od cudzích platidiel, zjednotenie českej a slovenskej koruny na jednotnú československú menu a zavedenie tejto meny ako zákonného platidla na celom území ČSR.