Vysokú nezamestnanosť sa nepodarí odbúrať ani do šiestich rokov - Medžová, Andrea
Zámer súčasnej vlády znížiť mieru nezamestnanosti v SR na 10 perc. je nedosiahnuteľný. Prognózy miery nezamestnanosti do r. 2006. Sporná otázka odchodu do dôchodku. Problémy bankrotov a konkurzných konaní a ich vplyv na zamestnanosť. Rady nezamestnaných rozšíria v najbližších rokoch aj absolventi škôl (mladí ľudia do 29 rokov).