Postup a výsledky realizace Evropské měnové unie a společné měny EURO - první rok existence - Brůžek, Antonín
Stručná história menových únií. Náčrt teórie optimálnej menovej oblasti. Chronologický prehľad formovania Európskej menovej únie. Hlavné systémové zmeny podmieňujúce realizáciu EMÚ. Dôsledky realizácie EMÚ. Vzťah EMÚ a eura k Českej republike.