Právne účinky vyplývajúce zo súbežného výkonu samostatnej zárobkovej činnosti ... - Novotná, Eleonóra
Definícia samostatnej zárobkovej činnosti. Vznik a zánik účasti samostatne zárobkovo činných osôb na nemocenskom poistení a dôchodkovom zabezpečení. Dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru. Výkon prác na základe dohody o pracovnej činnosti pri súbežnom vykonávaní samostatnej zárobkovej činnosti a účasť na nemocenskom poistení a dôchodkovom zabezpečení. Vymeriavací základ na platenie poistného na nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie pracovníkov činných na základe dohody o pracovnej činnosti. Spolupracujúce osoby a výkon práce na základe dohody o pracovnej činnosti.