Japonský rozvojový model - Toman, Luděk
Historické pozadie zrodu japonského rozvojového modelu. Špecifiká japonského sociálno-ekonomického systému. Základné rysy japonskej priemyselnej štruktúry, priemyselnej firmy a vzťahy k zamestnancom. Japonská ekonomika ako regulovaná trhová ekonomika. Základné etápy priemyselnej politiky. Prvá recesia, jej príčiny a snahy o prekonanie. Premeny japonského rozvojového modelu a jeho perspektívy. Vzťahy Českej republiky a Japonska.