Spoločný program s MMF má znížiť tlak na vrecká daňovníkov - Baťo, Rado
Základné záväzky slovenskej vlády súvisiace s monitoringom MMF. Súvislosť medzi deficitom verejných financií a daňovým zaťažením slovenských daňovníkov. Limity, ktorých prekročenie vyžaduje konzultácie s MMF. Regulácia rozpočtových výdavkov. Opatrná formulácia niektorých požiadaviek MMF. Význam podpísania monitorovacieho programu pre Slovensko.