SR postupuje rýchlo, Litva ešte rýchlejšie - Hajšel, Robert
Litva predbehla Slovensko v počte uzavretých kapitol pri uchádzaní sa o vstup do EÚ. Litva sa zrieka prechodných období. Tesne za Slovenskom sa drží Lotyšsko. Slovensko otvorilo sedem nových kapitol, z ktorých dve ihneď aj uzavrelo. Rýchlosť a kvalita postupu SR pri uzatváraní jednotlivých kapitol. Súťaživosť medzi uchádzačmi o vstup do EÚ.