Japonská lokomotíva naďalej stráca paru - Koribský, Jaroslav
Dlhodobo klesajúci trend japonského akciového trhu. Poruchy v japonskej ekonomike, japonské banky v zlej kondícii. Zlý stav bankového sektora a pomalá reštrukturalizácia hospodárstva sú príčinou recesie celej ekonomiky. Hospodárstvo Japonska trápi aj deflácia. Pokles domácej spotreby. Zníženie dopytu po japonskom tovare na americkom trhu. Hrozí redukcia celkovej kapitálovej bázy japonského finančného sektora.