Riziko finančných operácií - Srna, Otakar
Charakteristika rizika vo finančných transakciách. Komerčné a finančné riziko. Typy finančného rizika: Riziko krajiny. Kreditné riziko. Riziko úrokovej sadzby. Menové (kurzové riziko). Úroková sadzba. Typy menového rizika: Transakčné riziko. Konverzné riziko. Ekonomické riziko. Eliminácia rizika.