Prax po novele zákona o poisťovníctve ukázala potrebu ďalších zmien - Záborský, Ján
Najrozsiahlejšia novelizácia zákona o poisťovníctve z r. 2000 priniesla slovenskému poistnému trhu niekoľko podstatných zmien, ktoré boli potrebné na priblíženie sa legislatíve EÚ. Základnou zmenou bolo striktné rozdelenie poistného trhu na životné a neživotné poistenie. Povinnosť zamestnávať v každej poisťovni aktuára (poistný matematik) - nedostatok odborníkov. Funkcia poistného makléra. Potrebné doplnky do ďalšej novely.