Stav a perspektívy inžinierskeho štúdia na slovenských technických univerzitách - Blažej, Anton
Trendy rozvoja spoločnosti v 21. storočí. Vysokoškolské technické štúdium v podmienkach Slovenska. Profil absolventa technických univerzít. Globalizácia ekonomiky a vzdelávanie. Neoddeliteľnosť vedy a vzdelávania, výskumu a výučby ako základné hodnoty univerzít. Humanizácia inžiniersko-technického štúdia.