Šance a rizika - Fiala, Zbyněk
Celková pozícia Českej republiky v rámci stredoeurópskej päťky. HDP na obyvateľa v parite kúpnej sily v Európskej únii. Tempá rastu HDP v krajinách SVE. Výkonnosť ekonomiky v Írsku, Grécku, Španielsku a Portugalsku pri vstupe do EÚ. Konkurenčné tlaky EÚ a česká ekonomika. Mzdy a náklady práce v krajinách SVE. Porovnateľná úroveň cien súkromnej spotreby Česka a SRN, Portugalska a EÚ.